Ученици и професори Гимназије “Исидора Секулић”, у петак, 24. фебруара, испратили су директорку Гимназије, мр Ружицу Вукобратовић у заслужену пензију.

Мр Ружица Вукобратовић, провела је пуних четрдесет година у образовању, од тога, више од тридесет у Гимназији “Исидора Секулић”, као професор математике и директор.

Од 1992. до 2007. године, као изузетан професор математике, омиљени одељењски старешина, дала је велики допринос образовно –васпитном раду и многобројне генерације ученика је, са посебном пажњом и стрпљењем, заразила математиком, говорећи и доказујући им, између осталог, колико је математика лепа наука. Неки од њених ђака, тада успешних такмичара, данас су и професори математике у престижним образовним установама у земљи и иностранству.

Од 2007. године, када је ступила на дужност директора Гимназије „Исидора Секулић“, Ружица Вукобратовић се кроз лични пример, заснован на поштеном и преданом раду, посвећености и залагању, трудила да успостави правилан и одржив пут Школе. Професионализам се подразумевао, али брижан и заштитнички однос у свакодневној сарадњи и комуникацији са ученицима, професорима и родитељима је био и остао њен заштитни знак.

Током петнаест година на челу Школе успоставила је богату међународну сарадњу, путем које је много ученика и професора имало прилику да посети Русију, Немачку, Аустрију, Румунију, Грчку, Кипар, Шведску, Велику Британију, Мађарску, Босну и Херцеговину, Белгију, Португал, Америку…и тако стекне непроцењиво животно и професионално искуство.

Конференција 3К – Комуникација, култура и компјутер, чији је идејни творац и аутор мр Ружица Вукобратовић, била је прави заштитни знак Исидоре, али и Новог Сада читавих десет година (2008-2018), дајући нам свима уверење да смо део света и да идемо испред времена. Међународни карактер 3К довео је у нашу школу колеге из различитих земаља који су нам постали пријатељи, а размена искустава учинила да, управо захваљујући 3К, унапредимо свој рад.

Визију о томе да Школа треба да расте, успела је да материјализује проширивши Гимназију за осам одељења (са 24 на 32 одељења), као и да , уз све изазове и отежавајуће околности, истраје и успе у надоградњи , адаптацији и савременом опремању Гимназије „Исидора Секулић“.

Још пуно тога може да се каже, наброји и истакне, али најважније је да се сагледа један вредан и изузетно плодан рад просветног радника достојан поштовања.

Ученици и професори Гимназије “Исидора Секулић”.