Хуманитарни “Исидорин” базар је поново окупио све – ученике, родитеље и професоре на првом спрату Гимназије. Били су изложени украси, рукотворине, мед, честитке, а продавали су се и чајеви, и кафа, док су колачи и друге посластице продаване током три пуне недеље, а делом и четврте колико је акција трајала.

У циљу хуманости, одржана су  и два хуманитарна догађаја у Свечаној сали:  ученици 3-6 и проф. Марина Алексић, као и  4-5 и проф. Јелена Ђорђевић приредили су уметничко вече. Труд, воља и жеља да дају допринос хуманитарном циљу била је видљива и вредна свих похвала.

Сав приход прикупљен током децембра – 347,000 динара дониран је НУРДОР-у, а све у знаку подршке у борби против малигних болести, родитељима и деци – херојима. Акцију је непосредно водила проф. Јованка Шегрт.

На крају више него успешне акције, представницима  НУРДОР-а (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака) 21. децембра 2023. у Свечаној сали наше школе,  уручени су слатки пакети и воће намењени малим суперхеројима који се боре против малигних болести. Том приликом, гимназијалци су одгледали анимирани филм, а са радом Удружења упознала их је Јоланда Корора, председница Удружења. О племенитом циљу који, већ годинама, спаја „Исидору“ и Нурдор, говорили су Максим Стојковић, председник Ђачког парламента и Јелена Груба, координатор хуманитарних акција у Гимназији.

Јоланда Корора, председница Удружења НУРДОР
Педагог Јелена Груба, проф.