Међународни образовни форум „Руски језик и евроазијски вектор развоја образовања, науке и културе“ започео је данас у Гимназији „Исидора Секулић“.

Форум је окупио велики број научника, професора руског језика и књижевности, просветних радника и студената који ће дискутовати о питањима унапређења наставе руског језика, међународној сарадњи и другим актуелним темама из области образовања на евроазијском подручју. Експерти који долазе из различитих земаља имају прилику да размене своја искуства, а о значају Форума говори и чињеница да је преко 50 професора и наставника посетило Нижњи Новгород и Москву, а сваке године наша два ученика постану студенти Универзитета Лобачевски. Захваљујући директорки Гимназије ”Исидора Секулић”, мр Ружици Вукобратовић, више од деценије наша школа одржава плодну међународну сарадњу са школама из Русије која има обостране бенефите.

Гостима су се обратили градоначелник Нижњег Новгорода Јуриј Владимирович Шалабајев, директорка Гимназије „Исидора Секулић“ мр Ружица Вукобратовић и чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић.

Преводилац: проф. Александра Багић

Школски фотограф: Андреј Јевтић