Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, председник Покрајинске владе, Игор Мировић, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Жолт Сакалаш, заједно са директорком Гимназије, мр Ружицом Вукобратовић, обишли су радове на адаптацији, реконструкцији и проширењу објекта Гимназије, које су заједнички финансирали Покрајинска влада и Град Нови Сад.

Директорка Гимназије је истакла да ће нови простор побољшати редовну наставу и ваннаставне активности. Гимназија је, надоградњом, добила специјализовану учионицу за припремну наставу за такмичења, библиотеку и пет нових учионица, као и лифт за ученике са инвалидитетом. Осим новог простора који је прилагођен деци са посебним потребама, школа је реализацијом овог пројекта добила и нову опрему, а столарија и подови на објекту су комплетно замењени или реконструисани. Још један бенефит јесте и то што ће школа, након завршетка свих радова, добити и нов изглед, уз модеран дизајн и архитектонска решења.

Ученици Гимназије „Исидора Секулић“ тренутно наставу похађају у објекту Средње машинске школе, а вратиће се у своју школу након добијања употребне дозволе, што се очекује у другом полугодишту.

Директорка Гимназије, мр Ружица Вукобратовић, захвалила се на обезбеђеним средствима за доградњу и адаптацију простора школе, која се проширила за осам одељења и коју данас похађа 1050 ученика.