У намери да јавност упозна са стручним и научним стваралаштвом просветних радника у Србији и тиме афирмише професију наставника, KLETT друштво за развој образовања објавило је Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању.

Сврха Лексикона је да представи 1000 просветних радника који активно стварају и издвајају се у својој професионалној популацији.

У Лексикону су објављене биобиблиографије седморо професора Гимназије “Исидора Секулић” – директорке, мр Ружице Вукобратовић; др Јованке Терзић, професорке биологије; др Иване Милановић, професорке математике; др Светлане Торњански Брашњовић, професорке српског језика и књижевности; Марине Дороцки, професорке физике, Татјане Пејовић Себић, професорке социологије и покојног др Милоша Милошевића, професора српског језика и књижевности. 

Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању је сведочанство о прегалаштву на путу стручног и личног развоја, које професионални интегритет и статус педагога, у најширем контексту те речи, подразумевају.