Новосадска Гимназија „Исидора Секулић“ организовала  je, осму по реду, Међународну конференцију 3К (култура, комуникација, компјутер).

Конференција је одржана 3. и 4.11.2017. у просторијама Школе (Нови Сад, Владике Платона 2).

Програм је, ове године, отворио заменик председника Асоцијације европских наставника, Василе Никоара из Румуније.

Конференција се састојала  из практичног и тематског дела.

У оквиру практичног дела, презентовани  су одабрани угледни часови. Час латинског језика одржала је професорка Слободанка Гавриловић, а час биологије професорка Светлана Влајнић.Овај део се одвијао  у видео-конференцијском облику. Тематски део се састојао од презентације стручних радова професора Гимназије и гостију Конференције, подељених у три секције (култура, комуникација, компјутер).

У раду Конференције, традиционално, учествовали су гости из Гимназије бр. 13 из Нижњег Новгорода (Русија), са којом Гимназија „Исидора Секулић“ остварује вишегодишњу сарадњу, као и из Хорског колеџа „Сивухин“ и  Дечије музичке школе бр.15, из Нижњег Новгорода.

На Конференцији су учествовали гости  из Румуније и Турске, као и гости из школских и високошколских установа у региону (Свеучилиште у Сплиту, Гимназија из Бања Луке, XV гимназија из Загреба), представници факултета и школа из Србије (Академија уметности у Новом Саду; Карловачка Гимназија, Техничка школа „23.мај“, из Панчева ).

Ученици Гимназије „Исидора Секулић“учестовали су  у практичном делу Конференције (директан  пренос одабраних  часови), а професори и у практичном и у тематском делу Конференције.

Aутор Пројекта је директорка Гимназије, мр Ружица Вукобратовић, а координатор тима за 3К је др Ивана Милановић, професорка математике.

Конференцију 3К је акредитовао Завод за унапређивање образовања и васпитања у Београду.

За учеснике Конференције, и овога пута, обезбеђен је симултани превод на руски и енглески језик.

Као издавачки подухват Гимназије „Исидора Секулић“, осми  пут заредом, публикован је Зборник радова учесника Конференције.