Од 24. до 27. октобра 2017. делегација у саставу: директорка Гимназије “Исидора Секулић”, мр Ружица Вукобратовић, помоћник покрајинског секретара за образовање, Биљана Кашерић, начелница школске управе за образовање, Лидија Томаш, начелник градске просветне инспекције, Срђан Јаковљев, професор историје, Јован Милинковић, професорка биологије, др Јованка Терзић, професорка руског језика, Александра Радић  и матуранткиња, Вања Вујасиновић боравила је у  Нижњем Новгороду.
Представнике делегације примио је ректор Универзитета Лобачевски, г. Евгеније Владимирович Чупрунов који их је упознао са условима студирања наших ученика на овом универзитету који је прошле године прославио 100. година постојања и успешног рада.

Делегација из Србије обишла је Институт биологије и биомедицине Универзитета Лобачевски, где се упознала са истраживањима из области неуротехнологије и молекуларне биологије у сфери имунологије која се тренутно врше у лабораторијама. Свечаном пријему на Пољопривредном факултету присуствовали су декани свих катедри, а разговарано је о могућностима сарадње, као и студирању наших ученика на овом факултету.


Такође, чланови делегације боравили су на Институту за историју и међународне односе, где их  је примио директор Катедре за историју, Михаил Иванович Рихтик.
У Српском центру Филолошког факултета Универзитета Лобачевски организован је сусрет са нашим ученицима који студирају у Русији.


У побратимској Гимназији бр.13 у Нижњем Новгороду, која је ове године прославила јубилеј – 80 година постојања, делегацију су примиле директорка, Наталија Анатољевна Анишченко и њена заменица, Нели Николајевна Федулова. Поводом Дана школе и јубилеја Гимназије бр.13, у студију локалне телевизије, директорка Гимназије “Исидора Секулић”, мр Ружица Вукобратовић  дала је интервју поводом сарадње наше две гимназије која траје пуну деценију.
Посета делегације наше школе и представника покрајинских и градских образовних институција Нижњем Новгороду треба да допринесе популаризовању студија у Русији међу нашим ученицима, јер су услови студирања више него одлични, а знање које ће том приликом стећи сврстаће их у сам врх светске науке.