На традиционалној међународној смотри хорова „Фестивал народа“ која је одржана у руском граду Нижњем Новгороду , својим наступом представио се  Хор „Јувентас“ Гимназије „Исидора Секулић“ из Новог Сада.  Организатор ове  манифестације је нижњеновгородски „Хорски колеџ-Сивухин“ са којом  Гимназија има  успешну сарадњу.

Боравак  младих хориста резултат је вишегодишње међународне сарадње са образовним институцијама Нижњег Новгорода коју је иницирала директорка гимназије мр Ружица Вукобратовић.

Хористи су се са великим ентузијазмом спремали  се за наступ у Русији а брижљиво припреман репертоар чинила су  дела српских композитора инспирисана изворним народним стваралаштвом као и традицоналне српске песме из разних крајева.

Награду за вишенедељни труд и припрему добили су у виду стајаћих овација и скандирања задовољне публике.

Делегацију новосадске гимназије „Исидора Секулић“ чинило је седамнаесторо младих хориста на челу са диригентом Снежаном Живанац, професорком музичке културе.

Предусетљиви домаћини организовали су „Исидориним“ хористима наступе још у два оближња града, у Городецу и Чкаловску.

Гимназијалци су боравак у Нижњем Новгороду искористили да се ближе упознају са руском културом и обичајима, а локалне знаменитости показали су им вршњаци са којима су успоставили чврста пријатељства.

aerodrom ckalovsk ckalovsk2-2 ckalovsk4-1