СЕДМА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ГИМНАЗИЈА – (Култура, комуникација, компјутер) – Програм конференције

Новосадска Гимназија „Исидора Секулић“ организује, седму по реду, Међународну конференцију гимназија 3К (Култура, комуникација, компјутер). Конференција ће бити одржана 4. и 5. 11. 2016. у просторијама Школе (Нови Сад, Владике Платона 2) са почетком у 9.00 часова.

Конференција се састоји из практичног и тематског дела.

У оквиру практичног дела, биће презентовани одабрани угледни часови (час математике и физике).Овај део се одвија у видео-конференцијском облику. Тематски део се састоји од презентације стручних радова професора Гимназије и гостију Конференције, подељених у три секције (култура, комуникација, компјутер).

У раду традиционално учествују гости из Гимназије бр. 13 из Нижњег Новгорода (Русија), са којом Гимназија „Исидора Секулић“ остварује вишегодишњу сарадњу, као и из Хорског колеџа из Нижњег Новгорода. На Конференцији учествује и гошћа из Немачке, као и гости из школских и високошколских установа у региону (Свеучилиште у Сплиту и XV гимназија из Загреба), представници факултета и школа из Србије (Природно-математички факултет, Департман за математику и информатику, у Новом Саду; Академија уметности у Новом Саду; Прва крагујевачка гимназија; Гимназија „Светозар Марковић“, Нови Сад ; Основна школа „Ђура Јакшић“ из Орешковице), као и представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Ученици Гимназије узели су учешће у практичном делу Конференције (у оквиру кога се снимају или директно преносе одабрани часови), а професори и у практичном и у тематском делу Конференције.

Aутор Пројекта је директорка Гимназије, мр Ружица Вукобратовић, а координатор тима за 3К је др Ивана Милановић, проф. математике.

Конференцију 3К је акредитовао Завод за унапређивање образовања и васпитања у Београду.  За учеснике Конференције обезбеђен је симултани превод на руски језик.

Као издавачки подухват Гимназије „Исидора Секулић“, седми пут за редом, публикује се Зборник радова учесника Конференције.