Професорка српског језика и књижевности, др Светлана Торњански Брашњовић, присуствовала је састанку просветних саветника-спољњих сарадника (као представник Школске управе Нови Сад) са премијерком Србије, Аном Брнабић и министром просвете, Младеном Шарчевићем, у Влади Србије, 29. октобра 2018.

Састанак је био посвећен наставку реформе образовања и унапређења рада установа. Председница Владе Србије, Ана Брнабић, изјавила је да је улагање у образовање и подршка наставном кадру који посвећено жели да унапреди наставу, од великог значаја за развој земље. Истакнуто је да су ови састанци прилика за решавање конкретних проблема с којима се наставници суочавају у пракси, као и да се залагање наставника учини видљивим.

Министар просвете, Младен Шарчевић, разговарао је са просветним саветницима-спољњим сарадницима о реформи курикулума која је покренута ове школске године, о искуствима у коришћењу електронског Дневника, а било је речи и о искуствима у дуалном образовању, као и раду с децом мигрантима.

Највише предлога за унапређење рада у школама односило се на професионални развој и вредновање наставника, као и на квалитет образовања и васпитања.